Explo's

Klaar voor een beetje actie?

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! 

De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling. 

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. 

Explorers organiseren hun eigen activiteiten en makenhun eigen programma. Je krijgt veel ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook buitenlandse reizen en internationale evenementen kunnen deel uitmaken van het programma.

Zelfstandigheid

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' 

Ontdek Scouting

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet.

Meer informatie? 

Kijk onder het tabje 'Contact'.

Waar en wanneer?

De explorers komen in principe iedere zaterdag samen in ons clubgebouw aan de Korperweg 6