Wat is Scouting?

Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! Ga aan de slag als vrijwilliger of blijf betrokken als plusscout of donateur.

Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. De doelen van het Scoutingspel worden verwoord in de spelvisie SCOUTS

Feiten:

Bij Scouting in Nederland spelen meiden en jongens samen en daarom is de vereniging zowel lid van de wereldbond voor meiden en jongens – World Organisation of the Scout Movement (WOSM) – als van de aparte wereldbond voor meiden – World Association for Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS).

Uniform

Bij Scouting dragen wij een uniform, de Scoutfit geheten. Bij Scouting Charlois Rotterdam bestaat de Scoutfit uit een uniformbloes, een donkerblauwe spijkerbroek en de groepsdas. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen kleur bloes. De das is voor iedereen van onze groep hetzelfde. Het is een blauwe das met witte band en ons groepslogo in de punt.

Vind Scouting

Scouting is altijd in de buurt! Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in Nederland en Scouting Charlois Rotterdam is er 1 van.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Al meer dan 100 jaar zorgt Scouting voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor kinderen en jongeren. Om nog eens 100 jaar deze prachtige missie te kunnen vervullen, is steun en hulp noodzakelijk.